Haseloop verlaat fractie VVD Leek

Raadscommissielid Paul Haseloop legt in verband met een nieuwe functie in Den Haag per 1 juli zijn werkzaamheden neer. Eind mei heeft hij dit per brief aan de burgemeester laten weten. De brief is hier te lezen:

Geachte voorzitter van de Gemeenteraad van Leek,


Per 1 juli begin ik in Den Haag als persoonlijk medewerker van het Kamerlid Arno Rutte. Omdat ik voor deze functie moet verhuizen, kan ik niet meer als plaatsvervangend commissielid fungeren in de gemeente Leek. Om deze reden ben ik genoodzaakt conform artikel X1 van de Kieswet mijn ontslag aan te bieden als plaatsvervangend commissielid.


De afgelopen zeven jaar heb ik deel uit mogen maken van een groep mensen die een groot deel van hun avonden toewijden aan de gemeente Leek. De reden dat ik niet na twee Raadsvergaderingen afgehaakt ben is vooral aan deze mensen te danken. Mensen als Kees Lakerveld, Rien Honnef en Willy van Diest, die altijd de moeite hebben genomen om op begrijpelijke en duidelijke wijze te discussiƫren en zaken uit te leggen. Deze inclusiviteit maakt gemeentepolitiek uniek en houdt het toegankelijk, ook wanneer je zestien bent. Door de uren die ik, regelmatig alleen, op de publieke tribune heb doorgebracht, heb ik een hoop geleerd. Deze ervaringen zijn tijdens mijn huidige stage op de ambassade in Helsinki goed van pas gekomen en ik ben er van overtuigd dat ik ook in Den Haag nog regelmatig terug zal denken aan de vele avonden die ik aan de gemeentepolitiek heb besteed.


Mijn hoop is dat andere mensen die geĆÆnteresseerd zijn in de gemeentepolitiek net zo'n warm onthaal krijgen als ik destijds, ongeacht politieke voorkeur. Voor mij heeft het in ieder geval een hoop betekend, waarvoor mijn dank.


Hoogachtend,
Paul Haseloop