Neemt het college de inwoners wel serieus?

Het gebrek aan effectieve communicatie van het college is een groot probleem in de ogen van de VVD. Het huidige college heeft een enorm gebrek aan communicatievaardigheden, of een groot gebrek aan wil om fatsoenlijk met de inwoners te communiceren. Het is geen geheim dat dit voor de VVD fractie een heikel punt is.

 Woensdagavond 1 juni werd het ook weer pijnlijk duidelijk toen een omwonende aangaf niet of niet voldoende ge├»nformeerd te zijn over een dagbestedingscentrum voor mensen op leeftijd. Een ander voorbeeld is de verkeerssituatie bij de Oldenoert, waarbij het college de wensen van de burger niet serieus genoeg lijkt te nemen. Omwonenden hebben een oplossing gekozen die hun voorkeur heeft, en de verkeersspecialist van de omwonenden heeft aangegeven dat het ook nog eens veel effectiever zal zijn. Het is de VVD fractie dan ook een raadsel waarom het college de door het college bedachte maatregel wil doordrukken en niet de wensen van de omwonenden in acht neemt. Een ander voorbeeld van inwoners die niet serieus genomen lijken te worden zijn de omwonenden van de hippe hangplek aan de Nijenoertweg. Daar hebben de omwonenden aangegeven in de zomer veel overlast te ervaren. Het college reageerde met een testperiode waarmee gekeken zou worden hoeveel overlast er was. Dit is natuurlijk een prima idee, echter is de proef ingesteld in de winter en werd vervolgens nog voor de zomer de proef alweer gestopt. Daarna is geconcludeerd dat er onvoldoende overlast was en de bouw van de hippe hangplek dus door kan gaan.

Dit zijn zomaar een paar voorbeelden van dossiers waar veel dingen zijn misgegaan op gebied van communicatie en waarin het college haar zendende en ontvangende rol niet goed vervuld heeft. Als het aan de VVD ligt wordt er beter met de inwoners gecommuniceerd en gaat het college voortaan serieuzer om met de wensen van inwoners.

 

Sander Matthezing, steunfractie VVD Leek